Vluchtelingen en Ondernemerschap

Innovatief project rond vluchtelingen en ondernemerschap in Vlaanderen

AZO

Op 12 juni lanceert een breed partnerschap een nieuw project ‘AZO! Onderneem je als vluchteling’. Daarmee willen de organisaties vluchtelingen aanmoedigen om een eigen zaak te starten. Heel wat vluchtelingen proberen in Vlaanderen een nieuw leven op te bouwen en werk is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom is het belangrijk dat vluchtelingen met ondernemingszin inzien dat ondernemen in Vlaanderen een valabele optie is, mits een goede voorbereiding. Velen hebben ondernemerservaring in het land van herkomst, vaak in een minder formele setting.

Met steun van het Europees Sociaal Fonds hebben deze 11 organisaties daarom de handen in elkaar geslagen: Exchange, !DROPS, Microstart, Smart, Starterslabo, STEBO, Syntra, UNIZO, VDAB, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Zenitor. Zij werken de komende twee jaar in Vlaanderen aan een intensief project dat vluchtelingen met ondernemerscapaciteiten detecteert en ze begeleidt in het opzetten van hun eigen zaak.

Exchange en vluchtelingen

Exchange vzw heeft uitgebreide ervaring in het promoten en ondersteunen van ondernemerschap in het Zuiden. De afgelopen 15 jaar heeft onze organisatie meer dan 2000 kmo’s en socio-economische organisaties in ontwikkelingseconomieën versterkt met managementexpertise en technische kennis. Binnen het project AZO zal Exchange daarom nu ook haar knowhow vertalen naar een interculturele context in Vlaanderen.

Interesse om jouw kennis en/of jouw bedrijf bij dit innovatieve project te betrekken? Contacteer ons dan nu.