Belgische en Rwandese ondernemers gaan samen voor hernieuwbare energie!

Gie Verbunt is CEO van IZEN energy systems in Lille. IZEN heeft over de jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd in binnen en buitenland met hun hernieuwbare energie oplossingen.

IZEN wil de toepassing van hernieuwbare energie beschikbaar en bereikbaar maken voor iedereen en de beste hernieuwbare energie-oplossing bieden met kwalitatieve producten vanuit een ondernemende organisatie.

Deze jarenlange ervaring met duizenden fotovoltaïsche, thermische en warmtepompinstallaties en eigen productiefaciliteiten maakt IZEN tot een uniek kennis- en ervaringscentrum in België. Kennis die ze via Exchange in het kader van hun ethisch- en duurzaamheidsbeleid graag ter beschikking stellen van gelijkgezinde ondernemers in het Zuiden.

Exchange was dan ook zeer verheugd toen Gie akkoord ging om met Munyax Eco in Rwanda aan de slag te gaan. Deze onderneming is al enkele jaren actief om hernieuwbare energie ook in Afrika van de grond te krijgen en zo in te zetten op duurzame oplossingen.

Naast heel wat technische interventies over installatietechnieken, opslagmethodes en dergelijke, deelde Gie ook zijn kennis rond marketing en sales met hen.

We kijken er alvast erg uit naar de verdere evolutie van Munyax Eco en de voortzetting van dit mooie voorbeeld van de samenwerking tussen ondernemers uit Noord en Zuid. 

In de woorden van  Francine Munyanzea, Managing Director van Munyax Eco:

J'etait vraiment tres satisfaite de la rapidite de reaction, la qualites des experts proposés. J'etais egalement tres positivement impressionnee par le reel esprit de collaboration et d'echange de Exchange que ce soit dans l'equipe basée en Belgique ou au Rwanda!

izen logo

logo munyax