De sleutel tot succes in Burkina Faso

Bart Berlamont heeft meer dan 29 jaar ervaring in slotenmakerij, beveiliging en toegangscontrole als algemeen manager van het bedrijf Bervan met vestigingen in Oostende en Blankenberge. Clés Afrique uit Ouagadougo heeft dan weer 9 jaar ervaring op eigen teller en bedient lokaal bedrijven, instanties en privépersonen. Op zoek naar meer kennis over nieuwe technologieën nodigde het bedrijf Bart uit voor een intensieve uitwisseling. Eind 2016 liet hij zijn bedrijf 2 weken achter en ontdekte hoe collega Georges Nongkouni  dezelfde uitdagingen aangaat als hij dat doet.

stores

Hoe begin je eraan? Alvast eens een dag meedraaien, meteen mee met een ploeg, dat bleek een leerrijke ervaring. Sloten plaatsen, kluizen openen en verhuizen, autosleutels maken,…

pic 3

Theorie, maar evengoed hands on praktijk; met een handleiding op maat van het bedrijf èn met de nodige uitrusting kan Clés Afrique nieuwe diensten leveren aan haar klanten. Ondernemen, dat vraagt dynamisme en daadkracht. Nog tijdens het verblijf van Bart werd er al een klant benaderd met het nieuwe aanbod, en die overweegt op dit moment het voorstel. We duimen, natuurlijk. Als het contract aan Clés Afrique gegund wordt, kan zaakvoerder Georges verder op Bart rekenen voor de aankoop van de nodige producten.

pic 4

Een slotenmakerij succesvol leiden, dat vraagt niet alleen technische kennis. Elke onderneming moet gemanaged worden. Bart leerde Georges kennen als een gedreven, nauwgezette en dynamische manager die investeert in de toekomst van zijn onderneming. Beide bedrijfsleiders staken de hoofden samen en bekeken, peer to peer, waar er extra winst te halen viel. De workflow ondersteunen met documenten die elke medewerker & elke technieker snel en volledig kan invullen (*), veiligheid op de werkvloer, klantgerichtheid, stockbeheer, …: er bleven weinig onderwerpen onbesproken. Samen werd een beleidsdocument opgesteld, dat met de werknemers werd gedeeld.

 

pic5

En is dit het einde van het verhaal? Dat zullen we opvolgen, want dat willen we weten. Bart engageerde zich: Clés Afrique mag beroep doen op zijn technische kennis en Georges vond in hem een bondgenoot die bereid is om verder uit te wisselen. En wanneer producten of uitrusting gevraagd worden, dan neemt Bart hierin graag zijn rol op.

 

bervan_logo