Going Bananas in Tanzania

Frederic Devos is bio-ingenieur (optie landbouw) gespecialiseerd in de productie van bier. Naast uitgebreide ervaring als productiemanager en processanalist bij diverse Belgische brouwerijen (Palm Brewery, het Anker, de proefbrouwerij, St Bernardus brouwerij, brouwerij Van Honsebrouck) heeft Frederic de afgelopen jaren als brouwerij consultant heel wat internationale ervaring opgedaan. Hij werkte voor verschillende brouwerijen in Algerije, Ethiopië en DR Congo. Frederic kan niet alleen bogen op een uitgebreide technische kennis, maar weet ook zeer goed wat het is om te werken in moeilijke omstandigheden en met beperkte installaties.

BMU Arashu2

http://www.banana.co.tz/

De technische expertise van Frederic, gecombineerd met zijn uitgebreide ervaring in brouwerijen in Afrika, vormden de perfecte match met het bedrijf in Arusha. Frederic vertoeft professioneel vaak in Afrika en reisde na een professionele opdracht in Congo door naar Arusha om er met het team van Banana aan de slag te gaan.

Frederic begeleidde het tot stand komen van nieuwe recepten (maïsbier, moutbier, bananencider). Het was een hele uitdaging om rekening te houden met de beperkingen van de brouwinstallatie van het bedrijf en beschikbaarheid van bepaalde producten. Frederic introduceerde een nieuw enzym dat hij vanuit België meebracht en vond in Tanzania een leverancier zodat Banana Investment dit ingrediënt in de toekomst zal kunnen gebruiken.

BMU Arashu

Het lab van het bedrijf was erg beperkt, toch probeerde Frederic de testmogelijkheden ter plaatse uit te breiden. De nieuwe recepten werden uitgeprobeerd, geproefd en gebotteld. Enkele flesjes reisden mee naar België. Het testen van de houdbaarheid van de nieuwe ontwikkelde producten in de tropische temperaturen van Tanzania is een belangrijk op te volgen topic.

BMU Arashu5

Frederic blijft in nauw contact met het team van Banana en bekijkt eventuele B2B connecties tussen Belgische brouwerijen en Banana. Zo is het bedrijf op zoek naar investeerders om de brouwzaal uit te bouwen. Bent u die angel investor die Banana een stap hogerop kan krijgen? Neem dan contact op met steve [AT] exchangevzw.be voor meer informatie.

BMU Arashu3