Fashion Made in Rwanda

Vlaanderen barst van het creatieve talent. Ook in Rwanda zien we een dergelijke dynamiek. Al enkele jaren wordt in Kigali de ‘Fashion Week’ georganiseerd. Reeds vorig jaar verleenden de Belgische ambassade in Kigali en Vlaamse designer An Buermans hun steun aan 'The Showroom' tijdens de Fashion week: een plaats voor de veelbelovende lokale designers om te netwerken en hun werk tentoon te stellen.

Voor de volgende stap legt Exchange samen met hen en andere partners zoals Apefe Rwanda momenteel de basis voor een lange termijn samenwerking om creatieve designers in het land te ondersteunen. Onze consultants Nathalie Aerts en Liesbeth Verhelst zetten de laatste maand van het jaar in met een reis naar Rwanda, enerzijds om het terrein te verkennen rond deze mogelijke lange termijn ondersteuning alsook om reeds een eerste samenwerking op te zetten met Rwanda Clothing van Joselyne Umutoniwase.

Ze troffen er een zeer professioneel bedrijf aan dat ondersteuning zocht rond het werken met patronen. Zo kunnen ze steeds weer dezelfde topkwaliteit leveren en hun ongebreidelde creativiteit met een verbeterd werkproces laten groeien. Nathalie Aerts legde zich vooral toe op het patroonwerk, terwijl Liesbeth haar kennis rond het maken van high-end lederproducten deelde. In België vervaardigt Liesbeth zelf namelijk haar handtassen onder het Zlq label, terwijl Nathalie naast haar activiteiten rond kostuumdesign ook met Cravat Noir haar creativiteit de vrije loop laat.

 

collage Ipad cover Rwanda